Saturday, 30 June 2012

1st GiveAway by Fatin & Fatini

                                             1st GiveAway by Fatin & Fatini
Assalamualaikum....
Jom baca entry hari ni... 


                                        


                                        
Ni link penganjur,,,
http://vanillapluschocolate.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-fatin-fatini.html
Saya tag

Tuesday, 26 June 2012

Giveaway : 3-lens LOMO Style Film Camera by Amercorner.com

Giveaway : 3-lens LOMO Style Film Camera by Amercorner.com



Assalamualaikum.....
Jom join Giveaway ni plak.........Menarik hadiahnya lagi-lagi untuk top referral....
Kalau nak join pergi sini taw,,, -->Amercorner ................

Friday, 15 June 2012

Nasyid..

Assalamualaikum...
cuba dengar lagu ni dan hayatinya....


Lagu-lagu

                                    Lagu-lagu yang kite minat dahulu.....
             U-kiss : Neverland

video

            Genie:Girl Generation
video


Tujuan keluarkan kan blog...untuk padam yg dalam computer..
sebenarnya banyak lagi,,,disebabkan lambat untuk update dia x keluarkanlah jadinya...









   

Jom Baca!





Jom Baca Post Ni!

Israk dan Mikraj

                          Israk Dan Mikraj...
Assalamualaikum...
tadi kat sekolah ada ceramah,,tajuknya Israk dan Mikraj..saya nak kongsikan apa yang saya dapaat masa ceramah tu..
Penceramah:Ustaz Muhd Fairuz
Tempat       :Dewan Terbuka
Tarikh         :15 Jun 2012
  • Peristiwa Israk Mikraj ni telah diceritakan di dalam surah Israk ayat 1..
  • Sebenarnya,zikir-zikir yang umat isla baca tu ialah sedekah.Oleh itu,amalkan..
  • Cuba korang teka bilangan malaikat berapa?hmm...Ustaz Fairuz cakap,bilangan malaikat lebih banyak berbanding pasir-pasir yang ada di atas muka bumi ni..
  • Nabi Muhamad pernah berpesan kepada Saidina Annaz:
  • ---->Janganlah engkau tinggalkan solat dhuha mu kerana dhuha itu pembangun diri
  • ---->Perkemaskanlah wuduk kamu wahai Annaz
  • Solat Dhuha waktu yang cantik ialah pukul 8.00 hingga 1.00.....,,,rakaatnya pula seelok-eloknya 8 rakaat..Jika tidak sempat cukuplah 2 rakaat...
  • Amalkan Amal Makruf Nahi Mungkar iaitu lakukanlah apa yg disuruh dan tinggalkan lah perkara yang  mungkar
  • Surah Al-Fatihah itu adalah ibu kepada Al-Quran
  • Kalau nak bertaubat jangan tunggu petang maksudnya buat kerja baik jangan ditunda-tunda nanti tak menjadi..
  • Semasa tahun berlakunya peristiwa Israk Mikraj ,,Nabi Muhamad SAW mengalami tahun kesedihan kerana :
  • **>Isterinya meninggal dunia(Saidatul Khadijah)
  • **>Bapa saudaranya juga meninggal dunia dalam keadaan bukan Islam(Abu Talib)

Tu je yang dapat saya kongsikan kepada korang semua..Sekian,terima kasih....

Kim Jong Kook

Cuba korang dengar lagu ni...kelakar kan??

Warming up

Assalamualaikum...
Korang mesti tahu sekejap je lagi akan datangnya bulan ramadhan bukan??so jom kita warming up dulu!jom tengok...apa yang perlu kita buat...